Ученици и учители посетиха Английска гимназия в град Русе по НП Иновации в действие

От 15 до 17 февруари 2023 г. ученици и учители от ЧПГТП „Райко Цончев“ участваха в мобилност по Национална програма „Иновации в действие“ заедно с още три училища от страната: Професионална гимназия по икономика „Д-р Иван Богоров“ – Варна, Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици „Алеко Константинов“ – гр. Правец и Английска езикова гимназия “Гео Милев”, които бяха домакин на събитието.
 
Целта на програмата е учителите и учениците от различни училища да се запознаят и да обменят опит в прилагането на полезни иновативни практики в образователния процес. Учениците работиха в екипи, за да откриват креативни начини за разрешаване на социални проблеми.
 
Екипът от учители имаше възможност да наблюдават учебни часове както в училище, така и в Русенския университет, с който гимназията работи по съвместна програма.
Проф. Георги Христов представи пред гостуващите преподаватели различни иновативни технологии, като демонстрира как се използва 3D принтер и какво е неговото приложение.
 
Благодарим на нашите ученици: Христо Ташев, Дилян Илиев, Рая Димова, Райа Николова, Диляна Чопаринова и на нашите учители: Ивелин Бонев, Нина Топалска и Маргарита Найденова, които представиха изключително достойно нашата гимназия и дадоха пример за успешна екипна работа!